Filmavond A Ghost Story

Film

A Ghost Story (2017) van regisseur David Lowery is op 5 december te zien in Het Nieuwe Instituut in het kader van de installatie Spirits in the Material World. De film maakt deel uit van een door Heman Chong samengesteld horrorfilmprogramma dat bij de installatie hoort. Het programma bestaat verder uit de vertoning van Dark Water (2002) op 10 oktober en van The Others (2001) op 31 oktober.

Spirits in the Material World van kunstenaar Heman Chong gaat over ruimten die in de schemering liggen, de onderwereld inglijden. De installatie is van 10 oktober 2019 tot 29 december 2019 te zien bij Het Nieuwe Instituut.

De installatie en het programma verkennen een niet gemakkelijk te verklaren of te begrijpen aspect van de architectuur – dat van de relatie tussen de geestelijke en materiële wereld. Aan de hand van een volledig functionerende boekhandel, a filmreeks en een videowerk laat Chong zien dat bepaalde gebeurtenissen kunnen leiden tot de consensus dat het op een bepaalde plaats ‘spookt’ en dat de vermeende aanwezigheid van geesten een onvoorspelbare, verstorende rol kunnen gaan spelen in oververhitte vastgoedmarkten zoals die van Hong Kong, New York en Dubai. Geesten, geruchten en de logica van geld en vastgoed geven samen vorm aan het bovenmenselijke imago en de markt voor de architectuur van de hedendaagse woning.

Meer informatie