Genomineerden Lieven de Key Penning 2022

Tentoonstelling

Op dinsdag 22 november, 20.00 uur zal op een bijzondere locatie in centrum Haarlem de prijsuitreiking voor de Lieven de Key Penning 2022 plaatsvinden, aangevuld met een lezing. Dit jaar spreekt Ninke Happel (Happel Cornelisse Verhoeven Architecten) die uit. Zij vertelt dan over de wijze waarop haar bureau omgaat met erfgoed bij verbouwingen van onder meer monumenten als stadhuis Groningen en Lakenhal Leiden.

De penning wordt jaarlijks door de gemeente Haarlem uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de afgelopen drie jaar het beste project heeft gerealiseerd op het gebied van ‘monumentenzorg & erfgoed’, ‘architectuur’ of ‘stedenbouw & ruimtelijke ordening’. Dit jaar worden projecten in de categorie ‘monumentenzorg & erfgoed’ beoordeeld. Een vakjury onder leiding van de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling beoordeelt projecten die de laatste drie jaar zijn opgeleverd. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op de website www.spraakmakendhaarlem.nl én in het ABC in de stembus bij de panelen-presentatie met achtergrondinformatie over de genomineerde projecten.

Tot en met zondag 20 november 2022 kunnen de genomineerde projecten voor de Lieven de Key Penning 2022 worden bekeken en kan gestemd worden op je favoriet.

Meer informatie