Gratis rondleiding Diergaarde Blijdorp

Excursie

De Diergaarde werd geopend in 1940. Van Ravesteyn (1889-1983) was een eigenzinnige en vooruitstrevende architect met een hoogst individuele stijl. 16 van de 21 rijksmonumenten in Blijdorp zijn de afgelopen jaren gerestaureerd en hebben een andere bestemming gekregen, aangepast aan de eisen van de moderne tijd. De grootste opgave bestaat nu vooral uit de nog te restaureren Rivièrahal, de Magnum Opus van Van Ravesteyn. Het hele gebouw krijgt een nieuwe invulling en wordt de komende jaren in fasen gerestaureerd. De Victoriaserre is de eerste fase die wordt opgepakt. De botanische invulling met de reuzenwaterlelie Victoria amazonica in de karakteristieke ronde vijver, blijft de basis voor de monumentale serre.

Tip: ZOOmerterras
Tijdens twee weekenden in september is het monumentale voorplein van de Diergaarde gratis toegankelijk voor iedereen van 18:00 tot 22:00 uur.

Bijzonderheden:
Dit is geen toegangsbewijs voor de hele dag Diergaarde Blijdorp. Met dit ticket krijgt u alleen toegang tot de Diergaarde vanaf een kwartier voor aanvang van de rondleiding tot het eind van de rondleiding. De rondleiding door Diergaarde Blijdorp duurt +/- 1 uur.

De rondleiding start aan de monumentale entree aan de Van Aerssenlaan 49. Dus niet aan de hoofdingang Blijdorplaan!

Meer informatie