HET LICHT ZIEN!

Tentoonstelling

Dat daglicht goed is voor de mens, dat weten we inmiddels allemaal. Hoe meer daglicht binnen, hoe prettiger iemand zich voelt. Maar hoe krijg je voldoende daglicht? We zitten tenslotte ongeveer 90% van onze tijd binnen… De tentoonstelling “Het licht zien!” gaat over meer daglicht in huis, op het werk en in gebouwen. Er worden projecten getoond waarbij daglicht extra aandacht heeft gekregen zodat overdag veel licht tot diep in het interieur binnenkomt.

Vrijdagmiddag 27 maart 15:30 uur wordt “Het licht zien!” geopend door Hubert Jan Henket, de architect van de nieuwbouw van het Teylers Museum en het gerechtsgebouw.

In de tentoonstelling wordt ingegaan op de vraag hoe we zó kunnen bouwen dat daglicht bijdraagt aan een aangenaam en gezond binnenklimaat. In het verleden maakten architecten soms al vernuftig gebruik van daglicht. Neem in Haarlem Paviljoen Welgelegen en het Teylersmuseum. Daglicht is nog steeds een actueel thema. Zo maakt architect Herman Zeinstra bij zijn ontwerp voor het crematorium in Haarlem Noord maximaal gebruik van daglicht. Ook wordt er gekeken naar de rol van daglicht wanneer de donkere bovenverdiepingen van het oude V&D gebouw in Haarlem straks een nieuwe functie krijgen.
De tentoonstelling toont verder nog vijf voorbeeldprojecten van architect Sander Mirck.

In april en mei worden, in het kader van deze expositie in het ABC, ook lezingen en excursies georganiseerd. Bezoek onze website voor meer informatie.

Meer informatie