HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030’ is een fascinerende ontdekkingstocht door verleden, heden en toekomst.

Het mixed-use havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam staat aan de vooravond van een transitie naar een levendige woon-werkwijk, waar circulariteit centraal staat. Hoe realiseren we in dit proces een toekomstbestendige leefomgeving die klaar is voor de uitdagingen van morgen?

In de context van M4H neemt het KeileCollectief je mee in deze zoektocht. Samen met diverse partners kijken we terug naar hoe onze bouwpraktijk er 100 jaar geleden uitzag en analyseren we welke materialen en installaties we tegenwoordig gebruiken. We tonen inspirerende voorbeelden van nieuwe materialen en bouwmethoden en stellen de vraag hoe de gebouwde omgeving van M4H er in 2030 uit kan zien. Kan dit al Paris Proof? En wat als we nog verder vooruit kijken? Hoe leven wij in 2100? Wat is jouw toekomstbeeld?

Gedurende deze inspirerende tentoonstelling in het Keilepand dagen we je uit om deel te nemen aan een programma vol met workshops, levendige debatten en serious games en samen in gesprek te gaan over deze vragen.

*Geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00.

*De tentoonstelling is georganiseerd door KeileCollectief, GROUP A | CarbonLab, HCVA, CityFörster, De Urbanisten en StudioAdams en mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam en diverse partners.

Meer informatie