Hoe ziet een circulaire stad eruit?

Lezing / Debat

Hoe ziet een circulaire stad er in 2030 en 2050 uit? Een stad die 50 procent minder grondstoffen verbruikt? En voldoet aan de ambities van de circulaire bouweconomie? ‘Iedereen wil een economie die met z’n tijd meegaat. Die kan blijven groeien zonder dat het ten koste gaat van het milieu en die zorgt voor nieuwe werkgelegenheid in de stad.’ Met deze woorden opent de nota Circulair Den Haag Transitie naar een duurzame economie uit 2018.

Circulaire ambities

Is Den Haag inmiddels voldoende op weg in de transitie naar een circulaire stad? Welke veranderingen zijn er nodig voor een circulaire (bouw)economie en gebiedsontwikkeling voor de stad? Hoe kunnen gebiedsontwikkelingen zoals op de Binckhorst, CID en in Zuidwest, bijdragen aan deze transitie. En welke rol is hierin weggelegd voor de uiteenlopende betrokken partijen?

Op 5 oktober vindt een eerste STADgesprek plaats over Den Haag als circulaire stad. Met onder meer Ellen van Bueren van TU Delft Circular Built Environment CBE Hub, Daniel Bieckmann van Metabolic en Maaike Perenboom circulair specialist bij Synchroon en mede-auteur van het boek Impact maken met circulair ontwikkelen.

5 oktober, 16:00-18;00 – Campus Den Haag Universiteit Leiden, Den Haag

Meer informatie