Hout architectuur

Lezing / Debat

Bouwen met hout heeft vele voordelen. Houtconstructies zijn duurzaam, gezond en circulair. Kathrin Hanf van SeARCH architecture and urban planning laat tijdens deze digitale lezing op 23 juni om 19.00 uur zien, dat met hout prachtige en comfortabele gebouwen ontworpen kunnen worden. Van uitbouw en eengezinswoning tot appartementen, met hout is heel veel mogelijk, maar vergt wel een iets andere benadering in het ontwerp en de uitvoering.

SeARCH ontwierp het bijzondere Hotel Jakarta in Amsterdam. Zowel de 30 meter hoge constructie als de afwerking is grotendeels van hout. Ook maakten zij scholen die bestaan uit innovatieve geprefabriceerde houten modules, waardoor het gebouw in heel korte tijd gebouwd kan worden. Heeft hout architectuur de toekomst?

In Zoetermeer werden rond 1980 al een aantal interessante houten woningen gebouwd. Bijvoorbeeld in de wijk Seghwaert de houtskeletbouw woningen aan het Wingerdpark. Voorafgaand aan het verhaal van Kathrin Hanf worden een paar voorbeelden getoond.

Online lezing: wegens de coronamaatregelen kan er geen lezing plaatsvinden in het Forum Café, de gebruikelijke plek. Daarom biedt het ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer de lezing online aan. Ook zal er de mogelijkheid zijn online vragen te stellen. Na aanmelding hieronder ontvangt u kort van te voren een mail met een link en verdere uitleg voor deelname.

Meer informatie