How Do You Do: Open Archief

Lezing / Debat

Op donderdag 28 november 2019 gaan tijdens How Do You Do: Open Archief kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en erfgoedprofessionals met elkaar in gesprek over creatief hergebruik van open collecties. De middag wordt georganiseerd door Het Nieuwe Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ter afsluiting van het project Open Archief.
How Do You Do: Open Archief is een middag voor makers en erfgoedprofessionals die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van creatief hergebruik van erfgoed en het openstellen van online collecties, of die er al langer actief mee werken.

De How Do You Do biedt een speciaal format voor het uitwisselen van kennis en vaardigheden. De sprekers geven geen gestileerde powerpointpresentaties, maar vertellen eerlijke verhalen over the making of; ze besteden ruimschoots aandacht aan wat er in hun beleving wel en juist níet werkt. In sessies van 40 minuten delen kunstenaars, ontwerpers en andere deskundigen op het gebied van het ontsluiten van collecties, creative commons en artistiek hergebruik praktische ervaringen en opgebouwde expertise.

Meer informatie