How will we live together?!

Lezing / Debat

“How will we live together?” was de titel van de architectuurbiënnale van Venetië in 2021, samengesteld door Hashim Sarkis. In de context van groeiende politieke tegenstellingen en economische ongelijkheid is leefbaarheid in steden overal ter wereld een belangrijk onderwerp. De partners van het internationale Guiding Architects netwerk delen deze thema’s in hun werk als architect en tijdens de rondleidingen in hun steden. Overtuigd dat een uitwisseling van deze ervaringen bijdragen kan tot een interessant debat en een beter begrip van onze huidige toestand, wordt u uitgenodigd voor deze gratis reeks engelstalige lezingen en rondleidingen over vier verschillende thema’s.

Vrijdag 20 mei – Habitat
Presentaties van Carlo Berizzi (GA Milan) en Gianni Cito (Moke architecten), over de opzet van wijken, woon- en schoolgebouwen in Milaan en Amsterdam.

Vrijdag 24 juni – Re-set
Presentaties van Cristiana Chiorino (GA Turijn) en Inez Tan (Winhov architecten) over de transformatie en renovatie van publieke gebouwen in Turijn en Amsterdam.

Vrijdag 16 september – Resilience
Presentaties van Anabel Gelhaar (GA Venetië) en Danny Esselman (VenhoevenCS) over watermanagement en bouwen op en onder het water in Venetië en Amsterdam.

Vrijdag 14 oktober – Link it!
Presentaties van Luigi Panetta (GA Rome) en Rob Torsing (ZJA) over mobiliteit in Rome en Amsterdam.

Op de volgende dag vindt telkens een architectuurrondleiding plaats met hetzelfde thema, olv architect Paul Vlok van architour.

Meer informatie