Innovaties in Glasvezelversterkt Beton

Excursie

Booosting aangeslotene Concrete Valley te Bergen op Zoom, is de thuisbasis van drie innovatie bedrijven Microbeton®, Waco® en mbX® die zich allen gespecialiseerd hebben op hoogwaardige en innovatieve betonproducten, -systemen en -concepten.

mbX produceert de 3D prefab betonelementen voor de gevel van The Mall of the Netherlands (gevel + luifels = 9.300 m²).

Voor dit project is een eigen productielijn ingericht om de benodigde vormvrijheid te kunnen creëren; een groot deel van de productie bestaat namelijk uit unieke elementen. mbX ontwikkelde een adaptieve flexibele mal waarmee de dubbelgekromde betonelementen kunnen worden geproduceerd.
Deze innovatie werd eerder toegepast op station Arnhem en een Londens metrostation en is nu, na een ingrijpende doorontwikkeling, in gebruik bij de productie van de gekromde gevelpanelen voor The Mall of the Netherlands. Zonder deze flexibele maltechniek en de bijbehorende digitale productietechniek was het ontwerp van MVSA Architects qua budget niet uitvoerbaar. Kortom, een constructief-esthetische en logistieke uitdaging!

programma
13:00 Ontvangst
13:30 Welkom – Robert Capel – Voorzitter Booosting & Sales Lead Octatube
13:40 Intro – Pieter Nap – directeur Concrete Valley
14:00 Ontwerp The Mall – Charlotte Griffioen architect/directeur MVSA Architects & Mark Ohm – sr architectural engineer MVSA Architects
14:20 Gevelproductie The Mall – Bjorn van Overveld – directeur mbX
14:45 Rondleiding
16:00 Discussie en borrel
17:00 Slot

Meer informatie