Inspiratiesessie: Bouwen vanuit de Bodem

Lezing / Debat

Voor wie bezig is met bovengrondse (sub)stedelijke ontwikkelingen, maar tegelijkertijd aan de toekomstbestendigheid van de grond daaronder werkt, is er de open oproep Bouwen vanuit de Bodem. Want verstedelijking zonder de ondergrond serieus te nemen, of deze zelfs te belasten, kan niet langer. Een vitale ondergrond is onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave.

Op 30 juni zijn daarom Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) en Selvatico (Heerlen Rooftop Project) uitgenodigd om twee voorbeeldprojecten rondom dit vraagstuk te presenteren.

Tijdens deze inspiratiesessie wordt ook de open oproep Bouwen vanuit de Bodem, van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, kort toegelicht. De subsidieregeling stelt ontwerpers, overheden, organisaties, deskundigen en burgers in staat om samen te werken aan voorstellen om de relatie tussen onder- en bovengrond te herstellen.

Na afloop van de inspiratiesessie is iedereen van harte welkom om samen met SCHUNCK, partners en bewoners het glas te heffen op de officiƫle opening van het Heerlen Rooftop Project, op het dak van Q-Park de Putgraaf in hartje Heerlen.

30 juni 2022, 15:00, SCHUNCK Heerlen

Meer informatie