Kasteel Wijlre presenteert P. Struycken

Tentoonstelling

Welkom bij buitenplaats Kasteel Wijlre!
Laat u verrassen door deze unieke plek waar hedendaagse kunst en architectuur, cultureel erfgoed en natuur een eenheid vormen.
Zo kunt u in het kunstpaviljoen Hedge House en het historische Koetshuis de tentoonstelling P. Struycken – Kleur: Weelde en Veranderlijkheid bezichtigen en wandelen door de prachtige tuinen.

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van P. Struycken realiseert buitenplaats Kasteel Wijlre een unieke transformatie van het Hedge House. Tegelijkertijd is er een overzichtstentoonstelling van Struyckens dynamische kleurruimten in het Koetshuis te zien.

P. Struycken (Den Haag, 1939) is een pionier van de digitale kunst. Reeds sinds 1968 gebruikt hij de computer in het ontwerpproces van zijn werk. Struycken onderzoekt kleur al vanaf zijn vroege kunstenaarschap.

De transformatie van het Hedge House bestaat uit een schildering van alle vloeren, muren en het plafond. De rode, zwarte en witte kleurvlakken veranderen de ervaring van de bestaande architectuur van Wiel Arets, architect van het Hedge House. Het ontwerp voor de transformatie maakte Struycken reeds in 2005 voor de tentoonstelling A Guest + a Host = a Ghost bij buitenplaats Kasteel Wijlre. Niet eerder realiseerde Struycken een schildering van deze omvang en gaf het Hedge House ruimte aan een totaalkunstwerk.

Meer informatie