L. Ney – Fietsbruggen voor de toekomst

Lezing / Debat

Laurent Ney is de oprichter van het ontwerpers- en ingenieursbureau Ney & Partners, dat dé referentie is op het vlak van brugontwerpen. Het bureau doet zowel het architecturaal ontwerp als de engineering van zijn projecten.

Tijdens zijn lezing vertelt Laurent Ney hoe zij te werk gaan bij het ontwerp van fietsbruggen. De vraag naar fietsinfrastructuur stijgt en er zijn opvallende evoluties in zowel opdrachten als oplossingen. Het opvallendste daarbij is dat het ruimtegebruik voor het fietsverkeer groter wordt. Als ontwerper zit de uitdaging dan ook niet in het overbruggen of overspannen van een obstakel, dan wel om fietsverbindingen goed aan te sluiten in het weefsel waarin ze terecht komen. Ruimtebesparend, comfortabel en duurzaam zijn de uitgangspunten die Ney & Partners hanteert.

Deze lezing kadert binnen de openingsactiviteiten van de expo ‘Op de fiets!‘ waarin Ney & Partners – op vraag van Architectuurwijzer – fietsbruggen van vandaag en morgen voorstelt. Je kan de lezing combineren met een bezoek aan de expo.

12 maart, 20:00 – Cultuurcentrum Hasselt

Meer informatie