Land Art Lives

Symposium

Op het programma staan verschillende internationale sprekers, onder wie Humberto Moro van de Dia Art Foundation, Britta Peters van Urbane K√ľnste Ruhr en Lisa Le Feuvre van de Holt/Smithson Foundation.

Waarom is land art juist in deze tijd relevant? Wat zijn haar nieuwe verschijningsvormen? Hoe gaan we om met deze vaak vergankelijke kunstwerken? En hoe werpt land art licht op de urgente ecologische en maatschappelijke vraagstukken van dit moment? Met het programma Land Art Lives zoekt Kunstmuseum M. in nauwe samenwerking met Land Art Flevoland en partners naar antwoorden op deze actuele vraagstukken tijdens een internationale conferentie op 3 oktober 2024 in Lelystad.

Voorafgaand vinden verdiepende activiteiten plaats, waarbij makers, eigenaren en andere experts het gesprek aangaan over de toekomst van land art in Flevoland, Nederland en de rest van de wereld.

De uitkomsten van deze sessies worden meegenomen naar de conferentie. De opgedane kennis wordt levend gehouden op het online platform landartlives.nl.

Meer informatie