Land Art Weekend 2024

Festival

Beleef de landschapskunst van Flevoland op 1 & 2 juni tijdens het Land Art Weekend 2024! De gidsen staan weer klaar om deze bijzondere collectie in het zonnetje te zetten. Het gratis festival, dat wordt georganiseerd door Land Art Flevoland en Kunstmuseum M., biedt dit jaar een speciaal extra perspectief: bezoekers kunnen vanaf steigertorens de werken Observatorium en Aardzee bewonderen!

Of doe mee met de interactieve activiteiten, zoals het bekijken van land art via virtual reality-brillen. Voor wie alle tien de landschapskunstwerken op één plek wil zien, is er de tentoonstelling ‘Land Art op Schaal’ in broedplaats de Verbeelding in Zeewolde. Met maquettes van het gedetailleerde werk Exposure tot het robuuste Deltawerk // .

Als vanouds zijn er bij alle landschapskunstwerken gidsen aanwezig zijn om bezoekers te verwelkomen en te voorzien van informatie. Bovendien kunnen zij meer vertellen over de renovaties die hebben plaatsgevonden, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen in de geschiedenis en het belang van deze bijzondere kunstwerken.

Nergens ter wereld vind je zoveel Land Art bij elkaar als in Flevoland. De collectie bevat kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars als Antony Gormley, Richard Serra en Marinus Boezem.

Meer informatie