Le Corbusier: The Power of Utopia

Film

Hoe is het om Chandigarh te wonen en te leven? Chandigarh is de door Le Corbusier in India ontworpen stad die de voltooiing van zijn levenswerk moest zijn. De film wordt ingeleid door architect en stedenbouwkundige Violette Schönberger.

Met de bouw van de stad Chandigarh in India voltooide de visionaire Zwitsers/Franse architect Le Corbusier ruim 70 jaar geleden zijn levenswerk. Chandigarh is een controversiële synthese van kunst, een gedurfde utopie van de moderniteit. De film volgt vier cultuurwerkers die in de stad wonen en reflecteert in een sfeervol compact verhaal op de erfenis van Le Corbusier, diens utopische stedelijke ideeën en de culturele verschillen tussen Oost en West.

Spreker
Spreker bij deze film is Violette Schönberger, architect en stedenbouwkundige. Na haar studie aan de TUDelft werkte ze gedurende vijftien jaar voor verschillende architectenbureaus in Nederland en voor de gemeente Rotterdam. In 2022 richtte ze samen met Tim Peeters FALSEWORK op, een ontwerpbureau met een brede blik op architectuur en stedenbouw. Violette geeft les aan de KULeuven en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Ze is sinds 2021 lid van de Omgevingscommissie in Tilburg. Op www.fromscratch.work schrijft Violette columns over architectuur en stedenbouw. In 2019 won haar essay Paradijs van imperfectie de Geert Bekaertprijs voor de architectuurkritiek.

Meer informatie