Lezing 51N4E – C-mine, nieuwe stadswijk

Lezing / Debat

In 2010 opende C-mine in het Belgische Winterslag (Genk) zijn deuren. De grondige renovatie en uitbreiding van de oude mijnsite was het werk van architectenbureau 51N4E.
Vandaag werkt 51N4E samen met het Griekse bureau Point Supreme aan een nieuw stedenbouwkundig plan voor de resterende terreinen rond de mijngebouwen van C-mine. De architectuuropdracht voor het nieuw gebouw voor CIAP en FLACC, voor het maken en exposeren van beeldende kunst maakt hiervan deel uit. Tevens onderzoeken zij een nieuwe functionele en ruimtelijke link met de mijncité Winterslag.

Over hun visie op C-mine en Winterslag én over andere recente projecten zullen 51N4E en Point Supreme op 19 oktober een lezing geven in C-mine. Sprekers zijn Dieter Leyssen van 51N4E in duo met Konstantinos Pantazis van Point Supreme. Beide bureaus zijn zowel actief op het vlak van stedenbouw als van architectuur. Ze presenteren beiden enkele markante projecten, wat leidt tot een boeiende vergelijking tussen Vlaanderen en Athene (en omgeving).

Meer informatie