Lezing ‘Architectuur in samenhang’

Lezing / Debat

Op 25 november gaat Mechthild Stuhlmacher van Korteknie Stuhlmacher Architecten in het Belgische C-mine praten over architectuur in samenhang, ’embedded architecture’.

“Architectuur is een dienende discipline. Als architecten staan we niet op het podium, we zijn en maken het podium. Ruimtes ontwerpen die mensen willen en kunnen gebruiken en bewonen, betekent vaak het tegenovergestelde van het ontwerpen van dingen, objecten. De lezing gaat over het vieren van de bescheidenheid, het verdwijnen in het landschap, het omarmen van het materiaal, het verwelkomen van het onontworpene en het meebewegen met processen van groei en veroudering.”

Hun project voor het Predikheren in Mechelen won heel recent de Onroerend Erfgoedprijs 2020. Veertig jaar lang stond de Predikherenkerk leeg, nu is het een stemmige bibliotheek. Korteknie Stuhlmacher Architecten heeft een mooi palmares van Belgische projecten en ze werken er ook heel graag. Ook in eigen land krijgt het Nederlandse bureau verdiende erkenning: Korteknie Stuhlmacher was één van de vijf genomineerden voor de prijs voor Architect van het jaar 2020.

Meer informatie