Lezing Floor Ziegler en Teun Gautier

Lezing / Debat

Op deze bijeenkomst in het kader van de reeks ‘Gewoon goed wonen en werken’ in het Keilepand nemen stadmakers Floor Ziegler en Teun Gautier je mee in hun werkwijze. Door in een heel vroeg stadium gesprekken aan te gaan met de omgeving ontstaat er een andere ontwerp- en ontwikkelrichting met hogere kwaliteit en meer draagvlak.

Maar hoe ga je in gesprek en niet alleen met de usual suspects maar met sleutelfiguren in de haarvaten van een omgeving? Hoe vind je die en hoe vind je de thema´s die spelen, waar mensen trots op zijn of zich zorgen over maken.

Hoe ga je vervolgens echt in gesprek en hoe betrek je ze bij het ontwerp en zelfs de exploitatie. Een buurtcooöperatie in de plint, een buurtappgroep samen met het ontwerpteam, de plintinvulling door de bewoners? En hoe kun je sociale circulariteit inbouwen in het concept en exploitatie?

De workshop is onderdeel van de reeks ‘Gewoon goed wonen en werken’, waar we met een aantal lezingen en workshopsessies door zelfstandige denkers de succesfactoren van een goede woon-werk ontwikkeling verkennen.

8 september 2022, 19:00 – 21:00, Keilepand Rotterdam

Meer informatie