Livestream De Nieuwe Stad

Lezing / Debat

Dit voorjaar viert Rozet 75 jaar Wederopbouw met een doorzicht naar de toekomst. Onder het motto De Nieuwe Stad vinden tot en met mei allerlei activiteiten plaats waarin ‘het dromen over een stad waar iedereen zich thuis voelt’ centraal staat. Op 4 maart zendt Rozet in samenwerking met CASA een livestream uit waarin architect Arna Mačkić (Studio L A) en architectuurhistoricus Ton Schulte (CASA) op dit thema ingaan aan de hand van de wederopbouw van Arnhem en Mostar. Hoe kunnen architectuur en stedenbouw bijdragen aan collectieve identiteit en een open, inclusieve stad?

Arna Mačkić is architect, medeoprichtster van het architectenbureau Studio L A en auteur van het boek Mortal Cities & Forgotten Monuments. In haar werk maakt zij maatschappelijke vraagstukken kritisch zichtbaar, waaronder in- en uitsluitingsmechanismen in samenlevingen, vluchtelingenkwesties en collectieve identiteiten. Deze thema’s vertaalt zij met nieuwe perspectieven naar projecten waarin ontmoeting en verbinding in het publieke domein centraal staan.

Ton Schulte is kunst- en architectuurhistoricus, als docent verbonden aan ArtEZ en artistiek directeur van het architectuurcentrum CASA. Hij heeft diverse publicaties over lokale architectuur en geschiedenis op zijn naam staan, waaronder Emmy Andriesse Arnhem 45 en de Arnhem Architectuurkaart 1945-1969.
Bovendien is er een muzikaal intermezzo van Clazzi en een bijdrage van spoken word artiest Ishfarah. Edwin Verdurmen verzorgt de moderatie.

Meer informatie