Lustwarande 2024: Arbos

Tentoonstelling

De veertiende editie van Lustwarande focust exclusief op het gebruik van hout in de hedendaagse sculptuur. Dat gebeurt midden tussen de bomen. De expositie benadrukt daarmee de essentie van wat De Oude Warande is, arbos, naar het Latijnse woord voor bomen. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of simpelweg geniet van een dagje uit in de natuur, ARBOS is er voor iedereen.

Van boom tot beeld
Niet alleen is hout het oudste materiaal maar door de eeuwen heen ook het meest gebruikte materiaal in sculptuur. Dat duurde totdat het in de 16e eeuw werd vervangen door marmer en brons. Dat hout in de architectuur nu in toenemende mate toegepast wordt is onmiskenbaar. Dat geldt ook voor hout in design. Maar hoe is het gesteld met hout in de hedendaagse sculptuur? De opmars van kunstenaars die hout toepassen in hun artistieke praktijk is niet meer te negeren. Naast traditionele methodes, verkennen deze kunstenaars computergestuurde wijzen van houtbewerking, thema’s als identiteit, gender en sociale cohesie, klimaat en recycling.

Deelnemende kunstenaars:
Gerbrand Burger (NL) – Gesine Grundmann (DE) – Roman Gysin (CH) – Abul Hisham (IN) – Milda Lembertaitė (LT) – Bart Lunenburg (NL) – Henrique Oliveira (BR) – Maria Roosen (NL) – Elmo Vermijs (NL) – Tatiana Wolska (PL)

Meer informatie