Nieuw: Borneo Architectuur Cinema Club

Film

Op donderdag 4 april om 20:00 uur openen we de cyclus met de veelvuldig bekroonde “klassieker” Mission Statements van architect/filmmaker Jord den Hollander. Met de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld is het spectaculaire achtergrondverhaal rond de architectuur van de Nederlandse ambassades in deze film meer dan actueel.

Jord den Hollander zal, speciaal voor de feestelijke start van de Cinema Club, een inleiding verzorgen over de bijzondere omstandigheden waarin de film tot stand kwam.

Op zondagmiddag 7 april om 15:00 wordt deze film nogmaals vertoond.

Mission Statements onthult een opmerkelijke periode van het Nederlandse ambassade bouwprogramma in een veranderend politiek landschap. Met een line-up van fascinerende architectuur – de spectaculaire Berlijnse ambassade van Rem Koolhaas die vier keer het budget overschrijdt en de met de Aga Khan Award bekroonde Nederlandse ambassade in Addis Abeba – verkent deze film de grenzen van een ambitieus programma om de Nederlandse architectuur in het buitenland te promoten.

Jord den Hollander is een prijswinnende architect en filmmaker. Hij maakte documentaires over kunst en architectuur, schreef en regisseerde internationaal bekroonde televisieseries voor kinderen over kunst en wetenschap èn is sinds 2002 curator en mede-oprichter van het AFFR, het grootste architectuur film festival ter wereld. Daarnaast heeft hij een uniek oeuvre aan gebouwen ontworpen zoals het Klokhuis voor kinderen in Almere.

Meer informatie