Nieuwe debatserie over gelukkig wonen

Lezing / Debat

Architectuurcentrum Nijmegen en LUX starten een nieuwe, driedelige debatserie ‘Gelukkig wonen =’. In deze serie gaan deskundigen, gastsprekers en het publiek met elkaar in gesprek over de invloed van de inrichting van de stad op het geluk van de bewoners. Op maandag 15 april wordt de serie afgetrapt met een avond over samen stadmaken: Worden we gelukkiger als we zelf onze leefomgeving mogen inrichten?

In ‘Gelukkig Wonen =‘ onderzoeken Architectuurcentrum Nijmegen en LUX komend jaar wat de relatie is tussen onze gebouwde omgeving en ons geluk. In drie avonden kijken we met een frisse blik naar de mogelijkheden voor het (architectonisch) ontwerp in relatie tot geluk. Van autonome keuzes kunnen maken tot meer groen in onze omgeving en van een samenleving waarin we omkijken naar elkaar naar een samenleving waar iedereen voor zichzelf kiest.

Gedragspsycholoog en geluksexpert Roos Dohmen licht toe waaraan een stad moet voldoen om haar bewoners gelukkig te maken en geeft antwoord op de vraag wat geluk eigenlijk is. Zef Hemel, bijzonder hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken aan de UvA, gaat in op de manier waarop we onze steden ontwikkelen en inrichten: met veel controle en weinig ruimte voor toeval. Ten slotte presenteren ‘Nijmeegse stadmakers’ hun plannen voor o.a. De Vasim en het Stationsgebied en hoe zij van Nijmegen een (nog) gelukkigere stad willen maken.

Meer informatie