Nominaties BLAStprijs 2023 bekend

Lezing / Debat

De woningbouwopgave kan niet simpelweg worden opgelost door nieuwe wijken te bouwen; de bestaande stad biedt kansen en mogelijkheden. De grote vraag naar passende woningen, de veranderende samenstelling van huishoudens en de schaarse ruimte liggen ten grondslag aan de bouw van woongebouwen met gestapelde woningen – zowel nieuw als getransformeerd/gerenoveerd – in de bestaande stad.

Om mee te dingen moet het woongebouw – gedefinieerd als een (nieuw of gerenoveerd/getransformeerd) complex met meerdere gestapelde woningen – in de afgelopen vijf jaar zijn gerealiseerd en zijn opgeleverd voor november 2023. BLASt, het Bredase platform voor landschap, architectuur en stedenbouw dat de BLAStprijs organiseert, kreeg negentien inzendingen. Daaruit heeft de vakjury onlangs de vier genomineerden gekozen.

Uitreiking
De BLAStprijs 2023 wordt woensdag 29 november uitgereikt tijdens een feestelijke avond in restaurant Blossem, Ettensebaan 10. Het restaurant, dat is gevestigd in een monumentaal voormalig ketelhuis, is onderdeel van project Blossom, de ontwikkeling van een voormalig fabrieksterrein, dat vorig jaar de BLAStprijs won. Tijdens de avond worden de genomineerde projecten gepresenteerd en gaat moderator Harm Tilman, voormalig hoofdredacteur van vakblad De Architect, met de diverse partijen en de jury in gesprek. De Bredase wethouder Arjen van Drunen (Wonen en Onderwijs) reikt de prijs, een plaquette, uit. Na afloop kan worden geborreld.

29 november, 19:30 – Blossem, Breda

Meer informatie