Op zoek naar idealen

Lezing / Debat

Platform STAD bestaat 5 jaar en kijkt in dit STADgesprek terug en vooruit. Wat is de oogst van de afgelopen jaren op onze hoofdthema’s Samenleven, Mobiele Stad, Stadsontwerp en Gezonde Stad? En hoe kijken experts naar de toekomst van Den Haag: wordt de segregatie sterker of minder, is de stad over 5 jaar autoluw, krijgt het CID de beoogde kwaliteit en leven ook de inwoners uit Moerwijk dan langer en gezonder?

Hoe ziet onze ideale stad eruit? Dat is altijd de achterliggende vraag in onze bijeenkomsten, studies en adviezen. Tijdens dit STADgesprek blikt Jooske Baris terug op 5 jaar Platform STAD, en kijkt Bram Heijkers (de nieuwe directeur van Platform STAD) vooruit.

We gaan in gesprek over de toekomst van Den Haag met Maarten Hajer (Urban Futures Studio, Universiteit Utrecht), Ellen van Bueren (TU Delft) Josse de Voogd (onderzoeker Ruimte, politiek en samenleving) en Sanne van Loon (Van Wilsum van Loon Architectuur en Stedenbouw).

Tentoonstelling

In Maakhaven hebben we de oogst van de afgelopen 5 jaar op een rij gezet. En geeft fotograaf Christian van der Kooy in vier beelden zijn visie op onze hoofdthema’s. Deze expositie is van 15.00 uur te zien tijdens de inloop voorafgaand aan het STADgesprek.

Meer informatie