Opening Tentoonstelling Daylighthouse

Lezing / Debat

Van 10 mei tot 13 juli toont het Borneo Architectuur Centrum Daylighthouse, een tentoonstelling samengesteld door Mirck Architecture. Aan de hand van zes woningprojecten geeft de curator een reflectie van 16 jaar onderzoeken, ontwerpen en bouwen met daglicht. De tentoonstelling wordt op vrijdag 10 mei feestelijk geopend door Atto Harsta, bouwinnovator, transitiestrateeg en oprichter Stichting Dutch Daylight.

De tentoonstelling presenteert daglicht in woningen. ‘Daylighthouse’ is een waargebeurd verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. Momenteel groeit de aandacht voor gezond leven; daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. De drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen als het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.

Op vrijdag 10 mei zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend; Atto Harsta zal het openingswoord spreken. Atto ontdekte het eerste Daylighthouse in 2007. Hij toonde veel interesse vanuit zijn Stichting Living Daylights (inmiddels Dutch Daylight) en stimuleerde Sander Mirck om aan daglicht in architectuur door te werken. De uitwisseling werd intensiever toen Atto hem vroeg toe te treden tot het bestuur van de stichting. Het heeft een grote bijdrage geleverd aan de tentoonstelling.

Meer informatie