OPROEP FOTOGRAFIE // Verrommeling

Tentoonstelling

Van verrommeling naar verrijking?
Verrommeling is een term in de landschapsontwikkeling. Hiermee bedoelen we de vervuiling en aantasting van het oorspronkelijke landschap die met name de visuele waarde verlaagt. Rommel is ook heel persoonlijk. Het kan schoonheid dragen, als een stilleven. Het kan een kans bieden voor toevoeging van nieuwe (kleinschalige) bouw.

Storende elementen in het landschap zijn er in alle soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan kleine elementen als hondenhokken, schuurtjes, (reclame-)borden, of volumes zoals kassen, windturbines en zendmasten. Soms is er sprake van verrommeling of andere visuele verstoring door de aanleg van nieuwe infrastructuur of de wildgroei van bedrijventerreinen of opslag van materialen, gereedschappen en aanbouwen.

Verrommeling heeft vooral te maken met een persoonlijke beleving. Wij zijn ontzettend benieuwd naar uw persoonlijke definitie en uw beeld. Verzoek: wilt u zo anoniem mogelijk fotograferen zodat een locatie niet te traceren is als het om priv├ęterrein gaat (een erf of een woning).

DE OPDRACHT
Fotografeer de verrommeling en kansen voor verrijking binnen de regio Haarlemmermeer en Schiphol met een aanvullende beschrijving van uw definitie waarom de plek juist bijzonder is (max 150 woorden)

Mail uw (bewerkte) foto(‘s) voor 15 januari naar info@podiumarchitectuur.nl.

Meer informatie