Oproep voor een curator Auditorium 19/20

Varia

Voor de nieuwe editie van de AUDITORIUM lezingenreeks is Stad en Architectuur vzw op zoek naar curatoren die een programmatie kunnen uitwerken rond het thema ‘HOME – There’s no place like home’. AUDITORIUM 19/20 loopt van oktober 2019 tot mei 2020 in Kunstencentrum STUK in Leuven. Stad en Architectuur vzw nodigt geïnteresseerde kandidaat-curatoren uit om zich aan te melden met een programmavoorstel.

Auditorium 19/20
De reeks brengt een verscheidenheid aan expertise bij elkaar: internationale ontwerpbureaus vestigen de aandacht op nieuwe tendensen en ontwikkelingen op het vlak van architectuur, stedenbouw en design.

Thema ‘HOME – There’s no place like home’
Wonen is voor iedereen een basisconditie. Op welke wijze kunnen we vandaag een plek voor onszelf genereren? Waar kiezen we die plek en hoe definiëren we onze ‘eigen’ plek? De Auditorium-lezingenreeks wil inzoomen op architectuur als initiator van reflecties op de hedendaagse woonproblematieken.

Welke rol heeft de curator?
De curator ontwikkelt en organiseert de lezingenreeks van in totaal 6 lezingen in STUK in samenspraak met Stad en Architectuur. De opdracht omhelst zowel het verfijnen van een shortlist van potentiële sprekers, het vastleggen van de lezingen met de sprekers, het schrijven van promotionele teksten, het regelen van praktische afspraken, het onthaal van sprekers en het verzorgen van introducties en nabesprekingen.

Meer informatie