PAF Boekenclub: Making Space – Matrix

Varia

Voor onze eerste PAF Boekenclub lezen we Making Space. Women and the Man-Made Environment. Een heruitgave van een boek uit 1984 geschreven door feministisch architectuurcollectief Matrix uit Londen. Op 15 maart gaan we in gesprek over het boek.

Making Space is een boek dat ons uitdaagt om te kijken naar de invloed van de gebouwde omgeving op het leven van vrouwen. Het legt de seksistische aannames bloot die een grote impact hebben op de manier waarop gebouwen worden ontworpen en steden worden gepland. Daarnaast gaat het in op de rol van vrouwen in de architectuursector. Making Space blijft een baanbrekend boek dat wijst op de mogelijkheden van een feministische toekomst.

Koop je boek via onze partner coöperatieve boekhandel de Groene Waterman (online of in Antwerpen).

En kom zeker ook naar de lezing op donderdag 30 maart door Jos Boys, een van de founding members van Matrix.

PAF (platform voor architectuur & feminisme) bouwt aan een community waarin vrouwen, en iedereen die zich betrokken voelt, hun ervaringen over de architectuurpraktijk kunnen delen, de achterliggende structuren onderzoeken en dromen over een meer inclusieve sector. PAF werkt samen met Stadsform, het Vlaams Architectuurinstituut, coöperatieve boekhandel De Groene Waterman en wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Meer informatie