PAF Lezing: Jos Boys, Matrix

Lezing / Debat

Jos Boys is een van de founding members van het Londens feministisch collectief Matrix, dat in de jaren 80 actief was. Ze geeft een lezing over feminisme en architectuur, waarna we met haar en elkaar in gesprek gaan.

We spreken met Jos Boys via videocall over het werk van Matrix en het boek Making Space. Women and the Man-Made Environment, dat we lazen voor de PAF boekenclub op 15 maart. Ze vertelt over het werk van Matrix, en over feminisme in de architectuur vroeger en nu.

Jos Boys bleef na haar rol bij Matrix actief in onderzoek en onderwijs, onder meer als directeur van het Learning Environments Equality, Diversity and Inclusion Centre bij The Bartlett UCL. In 2008 was ze mede-oprichter van The DisOrdinary Architecture Project, een platform waarin kunstenaars met een lichamelijke beperking samenwerken met architectuurstudenten en onderzoekers, om manieren van toegankelijkheid en inclusie radicaal te herdenken.

PAF (platform voor architectuur & feminisme) bouwt aan een community waarin vrouwen, en iedereen die zich betrokken voelt, hun ervaringen over de architectuurpraktijk kunnen delen, de achterliggende structuren onderzoeken en dromen over een meer inclusieve sector. PAF werkt samen met Stadsform, het Vlaams Architectuurinstituut, coöperatieve boekhandel De Groene Waterman en wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Andere events:
– 2/3 PAF Community: startevent
– 15/3 Boekenclub : Making Space – Matrix

Meer informatie