Parametrisch ontwerpen van staalconstructies

Cursus

Parametrisch ontwerpen van staalconstructies is een door Bouwen met Staal georganiseerde interactieve online cursus.
Parametrisch ontwerpen is een proces waarbij op basis van data, of relaties tussen onderdelen, een ontwerp is te maken. Op relatief eenvoudig wijze is zo een groot aantal varianten te genereren. Dit biedt goed inzicht in de gevolgen van ontwerpbeslissingen zodat een beter eindontwerp is te realiseren. In de cursus wordt geleerd parametrische modellen te maken met behulp van het computerprogramma Grasshopper. De cursus is op maat gemaakt voor de staalbouw en is verdeeld over vijf lesdagen.
De cursus bevat een teken- en een rekenmodule. De eerste drie cursusmiddagen zijn gefocust op het parametrisch modelleren van geometrie. Hierin wordt behandeld hoe je op een zuivere manier een parametrisch model opzet. Deze manier van modelleren vormt de basis voor de parametrische rekenmodellen. Cursusmiddag 4 en 5 staan in het teken van rekenen. In dit deel van de cursus leren cursisten naast het bereken ook hoe je een constructie kan optimaliseren.
Vanwege de hoge mate van interactie tussen deelnemer en docent is er een beperkt aantal plekken.

Woensdag 6 maart 2024 is de introductie met o.a. de programmatuur- en communicatie test. Woensdag 13 maart is de eerste les van module 1.
Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Meer informatie