Post 65 erfgoed en stadsontwikkeling

Symposium

Met een blik op het verleden vooruitkijken naar de toekomst van de stad

De nieuwe stad Zoetermeer bestaat nu 60 jaar en in deze periode is er heel veel gebouwd. Dit heeft een staalkaart aan stedenbouwkundige ontwerpvisies en bijzondere en experimentele bouwplannen opgeleverd. Hoe waarderen we dit Post 65 erfgoed en hoe gaan we hier in de toekomst mee om?

Zoetermeer 60 jaar New Town

In het kader van het jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town wordt het symposium Post 65 erfgoed en stadsontwikkeling georganiseerd. Wij willen u van harte uitnodigen om op 29 november 2022 dit symposium over de recente geschiedenis en toekomstige ontwikkeling van Zoetermeer bij te wonen.

De gebouwen en wijken uit de periode vanaf 1965 vormen ons jongste erfgoed, het zogenoemde Post 65 erfgoed. Veel gebouwen en gebieden uit deze periode worden komende tijd getransformeerd, verduurzaamd of gesloopt. De stad en haar inwoners veranderen tenslotte voortdurend. Daarom is het urgent deze periode in kaart te brengen en de kernwaarden te bepalen.

Zoetermeer loopt voorop in de inventarisatie van haar Post 65 architectuur en stedenbouw. De uitkomsten hiervan worden op het symposium gepresenteerd. Tegelijkertijd roept het in kaart brengen vragen op.
Kijk voor meer informatie over de sprekers en het programma op de website

29 november 2022, 10:30 – 17:30 – Leidsewallen 80, Zoetermeer

Meer informatie