Rondleiding door de Timmerfabriek

Varia

Op 18 mei en op 15 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, krijg je de unieke kans een kijkje te nemen bij Bureau Europa en de Muziekgieterij, waar de architecten van Maurer United je zal rondleiden en de verbouwingen zal toelichten. Leer hoe het Sphinxkwartier zich al vanaf 2007 aan het ontwikkelen is en welke plek de Timmerfabriek daarbij inneemt

De Timmerfabriek, aan het Bassin, is een begrip in Maastricht. Het voormalige pand van Sphinx was vroeger de werkplaats waar de bekistingen voor het transport van het sanitair werden voorbereid. Het meer dan 5000 m2 is het een van de grootste monumentale gebieden van Maastricht. Gebouwd tussen 1905 en 1910, staat het daarom verdiend op de Rijksmonumentenlijst.

Met de herbestemming van het oude, industriële complex van Sphinx, is de Timmerfabriek tot Cultuurfabriek verworden. Tijdelijke tentoonstellings- en podiumbestemmingen werden permanent. Niet alleen Bureau Europa, maar ook onze buren, de Muziekgieterij en Lumière, huizen in het gebouw. In 2020 zal de vernieuwde Muziekgieterij haar deuren openen.

Datum: 18 mei en 15 juni, 14.00 – 15.30 uur.
Locatie: Bureau Europa,
Toegang: gratis, wel aanmelden via info@bureau-europa.nl, o.v.v. Timmerfabriek en de datum van de rondleiding.

Meer informatie