Ruimte scheppen met licht

Cursus

In de cursus ‘Ruimte scheppen met licht’, speciaal gericht op ontwerpers, staat het beeldend experimenteren met licht en ruimte centraal. De lessen worden aangeboden in het iconische Sophiagebouw van ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle.

Bij de cursus ‘Ruimte scheppen met licht’ ligt het accent op de filosofische benadering van licht en ruimte. Daarbij bestaat de cursus uit leren door te doen – testen, analyseren en reflecteren- aangevuld met theoretische en praktische kennis. Deze theorie zal veelal worden gegeven met Keynote-presentaties en aansluitend een praktijkgedeelte. Omdat het belangrijk is om licht in werkelijkheid te ervaren, wordt tijdens de cursus veel geëxperimenteerd. Het uiteindelijke eindwerk bestaat, per deelnemer, uit een gefilmd schaalmodel waarbij lichtscènes de hoofdrol spelen.

De cursus bestaat uit 6 lessen die gegeven worden door Christiaan de Bruijne, docent bij de bachelor Interieurarchitectuur en ervaren lichtadviseur. Na het volgen van de cursus ben jij in staat een betekenisvol en completer lichtontwerp te maken.

Meer informatie