Ruimte voor creatieve broedplaatsen

Lezing / Debat

In deze lezing vertelt kunstenaar Aldo Kroese (De Besturing) het verhaal over het aansprekende makerscollectief De Besturing in de Binckhorst, Den Haag. Hier werken meer dan 40 kunstenaars, ontwerpers en andere makers. Zij ontwikkelen ook gezamenlijke projecten. Kruisbestuiving tussen de verschillende kunstenaars en creatieven levert vaak innovatieve idee├źn op. En er is een grote ruimte die voor allerlei evenementen en tentoonstellingen gebruikt kan worden.

Ria de Waal (makelaar broedplaatsen Den Haag, Moore) vertelt waarom de broedplaatsen van meerwaarde zijn voor de stad. Vaak maken de huurders van broedplaatsen hun werk zichtbaar, organiseren zij activiteiten voor de wijk of is er horeca. Zo wordt de broedplaats een interessante plek.

Zoetermeer scoort laag op het gebied van cultuur [Atlas voor Gemeenten]. In vergelijking met andere steden is het aanbod niet hoog en er is weinig ruimte bestemd voor creatieve bedrijven. Niet verwonderlijk, want in een New Town heeft groei van de culturele sector tijd nodig. Maar er ontstaat nu wel ruimte. In ontwikkelgebied De Entree staan langs de Afrikaweg veel kantoren leeg. En bij bedrijventerrein Rokkehage staat de gevangenis leeg. Welke (tijdelijke) mogelijkheden ontstaan hier?

Meer informatie