Ruimte voor lopen

Online

De partners van de City Deal Ruimte voor Lopen zijn de pioniers op het gebied van voetgangersbeleid. Tijdens deze online sessie van Agenda Stad laten we zien hoe we met concrete plannen, pilots en proeftuinen werken aan de ideale voetgangersstad.

Journaliste Hella van der Wijst (o.a. bekend van het tv-programma KRO De Wandeling) gaat deze middag in gesprek met bestuurders, specialisten en andere professionals over de voordelen van lopen: voor onze gezondheid én voor de stad. En geven ook praktische tips: wat kunnen gemeenten en organisaties nu doen om (meer) mensen te laten lopen?

Met o.a. architect en burgemeester van het Vlaamse Gooik Simon de Boeck. Hij onderzocht hoe steden als Barcelona, Parijs en Londen verregaande stappen zetten om steden te transformeren en ruimte te geven aan voetgangers. Andre de Wit, Adviseur mobiliteit van de gemeente Rotterdam, legt uit welke concrete stappen gemeenten kunnen zetten om het voetgangersbeleid vorm te geven. Marjan den Braber van Arcadis laat zien wat “practice what you preach” betekent. Stedenbouwkundige Annemieke Molster schreef het boek “Loop!”. en toont wat ruimte voor de voetganger oplevert voor de stad. In een gesproken column licht Patty Muller van de Voetgangers Vereniging Nederland de staat van de voetganger toe. Femke Hulshof van Werken in Beweging laat zien hoe je kan verleiden om te lopen. Martine de Vaan, projectleider van de City Deal Ruimte voor Lopen, vertelt over de opbrengsten van samen innoveren.

5 juli 2022, 15:30, online

Meer informatie