Ruimtelijke ordening van NU in Tilburg

Lezing / Debat

In de tweede editie van Ruimtelijke ordening van NU richten we ons samen met Riek Bakker en gasten vanuit het Stadhuis in Tilburg op de eerste schets van het ‘Integraal Ruimtelijk Voorstel Noord-Brabant’. Met bedenkers en makers van beleid en ruimte gaan we in gesprek over bestuur en ontwerp in de gemeente én regio op 20 juni 2023, 19:00 – 21:00 uur.

Tijdens de aftrap in het Nieuwe Instituut van Ruimtelijke ordening van NU, de evenementenreeks met Riek Bakker, gaf architectuurhistoricus en onderzoeker Wouter Vanstiphout naast een korte geschiedenisles een analyse van de ruimtelijke staat van Nederland. Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Twee belangrijke conclusies vormen de kapstok voor deze tweede bijeenkomst, die plaatsvindt in Tilburg:
– Integraal denken en plannen: oplossing in samenhang en koppeling van ruimtelijke opgaven.
– Tijd voor actie: dialoog over een voorstel voor de gefragmenteerde ruimte van Nederland.

We denken en tekenen in de raadzaal in het stadhuis van Tilburg mee aan het ‘Integraal Ruimtelijk Voorstel Noord-Brabant’, waarvan een eerste schets zal worden gepresenteerd. We gaan in gesprek met bedenkers en makers van beleid en ruimte van de provincie Noord-Brabant, gemeente én regio Tilburg op basis van ideeën en best practices. We kijken naar bestuur en ontwerp: kansen en uitdagingen van regionale ontwikkeling van ruimte en beleid. Iedereen die geïnteresseerd is in publieke ruimte is uitgenodigd om mee te denken.

20 juni, 19:00 – 21:00 – Stadhuis Tilburg

Meer informatie