Shenzhen Architectuurbiënnale

Lezing / Debat

Migranten zijn een vaak ongehoorde en genegeerde groep in de Chinese samenleving. Binnen het project Dalang Fever 3 wordt een methodologie ontwikkeld waarin data over vragen en behoeften van migranten in snel veranderende stedelijke gebieden zoals Dalang Neighbourhood in Shenzhen beter geïncorporeerd kunnen worden in het ontwerpproces. Hoe leidt dit dataonderzoek tot een scherpere formulering van de relevante ontwerpvragen en oplossingen?
Naar aanleiding van de 8e architectuurbiënnale in Shenzhen werken Het Nieuwe Instituut en het International New Town Institute (INTI) aan de presentatie Dalang Fever 3. How data can empower a migrant society. Het project bestaat uit een onderzoek, tentoonstelling en workshop. Voor het lokale onderzoek naar de vragen en behoeften van migranten woonachtig in Dalang Neighbourhood is samengewerkt met Impact Hub Shenzhen.
De biënnale openende op 21 december 2019 en stelt de snel veranderende technologische vernieuwingen in relatie tot de stedelijke ruimte centraal. Tijdens Thursday Night Live bespreken we het project en de manieren waarop dataonderzoek als basis voor integrale ruimtelijke, digitale en sociaal-maatschappelijke ontwerpvoorstellen kan worden ingezet.
Deelnemers zijn Tat Lam (Impact Hub Shenzhen), Linda Vlassenrood (curator Dalang Fever 3) en de beoogde Nederlandse deelnemers (nnb) aan de workshop in januari 2020.

Meer informatie