Sign of the Times met Daniël Libeskind

Lezing / Debat

Daniel Libeskind, architect van de emotioneel beladen nieuwe bouwprojecten World Trade Center in New York en het Namenmonument in Amsterdam, is de nieuwste hoofdgast van Sign of the Times. Deze reeks, een samenwerking tussen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam, combineert theater met debat. Dit seizoen staat in het teken van woede. Op 3 april spreekt Libeskind, aan de hand van theaterscènes voorgedragen door acteurs van het ITA-ensemle, over de relatie tussen architectuur en maatschappelijke woede. Hoe breng je woede en verdriet tot uitdrukking in stenen?

“Architectuur moet heftige emoties oproepen. Een ontwerp bestaat uit meer dan muren en moet een verhaal vertellen,” – Daniël Libeskind

Vanuit deze visie ontwerpt de baanbrekende architect Daniel Libeskind iconische gebouwen over de hele wereld. Zijn opvallende ontwerpen, zoals de reconstructie van het World Trade Center in New York en het Joods Museum in Berlijn, tonen de woede, het geweld en verdriet van deze beladen plekken. Tegelijkertijd gelden zijn gebouwen en monumenten als controversieel: ze roepen vaak heftige reacties op. Zo stuit Libeskinds ontwerp voor het nationale Holocaust Namenmonument in Amsterdam op hevig verzet.

Meer informatie