Studio Visit: UNStudio

Excursie

Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. UNStudio stelt deze avond zijn deuren open voor professionals, studenten en andere geïnteresseerden om een kijkje te nemen op de werkvloer en met elkaar in gesprek te gaan.

De eerste Studio Visit in Amsterdam wordt georganiseerd door UNStudio. De architectuur- en ontwerpstudio werd in 1988 opgericht door Ben van Berkel en Caroline Bos en werkt op verschillende schaalniveaus, van theaters, openbare gebouwen, kantoren, en woningen tot tentoonstellingen, producten en grootstedelijke masterplannen. Het bureau biedt een holistische dienstverlening binnen een architectuur en ontwerpnetwerk. In die context heeft het onlangs UNSense opgericht, een architectuur-technologie start-up, waarbinnen ontwerpfilosofie wordt gecombineerd met data-technologie.

Tijdens de Studio Visit maken de deelnemers kennis met UNStudio in een reeks kleinschalige, speeddate workshops waarin ontwerpers kennis delen over de verschillende onderdelen van de studio: van architectuur, toekomstvisies en interieur tot onderzoek, productontwerp en stedenbouw. Door inzicht te geven in de manier van werken deelt het bureau de uitdagingen die ze tegenkomen bij het adaptief, veerkrachtig en toekomstbestendig ontwerpen.

Meer informatie