Symposium ‘Voorbij de Tijdelijkheid’

Symposium

Hoe maken we ‘tijdelijke’ waarden onderdeel van een duurzame gebiedsontwikkeling? Kom langs, praat mee en ga met ons voorbij de tijdelijkheid!
Stadslabs: Nederland kent er vele. In deze proeftuinen van vernieuwing wordt geëxperimenteerd met andere manieren van stadmaken. Tijdelijkheid dient vaak als middel. Maar wat doen we met alle opgebouwde waarden als de periode van tijdelijkheid voorbij is? En wat kunnen we leren van onze Stadlabs? Hoe kunnen deze lessen van invloed zijn op ontwikkelingen elders?
Deze vragen – en nog veel meer – staan centraal tijdens het Suikersymposium, dat als thema ‘Voorbij de tijdelijkheid’ heeft. Het symposium is een initiatief van PloegId3 en GRAS, mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
Het Suikersymposium vindt plaats op donderdag 16 mei van 10.30 uur tot ca. 17.00 uur. Tijdens het symposium gaan we kennis halen, brengen en delen. Er zijn verschillende Nederlandse Stadlabs onder de genodigden, waaronder GOUDasfalt uit Gouda, Buiksloterham uit Amsterdam, ZUS uit Rotterdam en Honigcomplex uit Nijmegen. Edwin Verdurmen van het Arnhemse CASA is dagvoorzitter.
De Stadlabs vertellen niet alleen hun eigen verhaal. We dagen uit om mee te denken over elkaars opgaven. Zo leren we optimaal van elkaar. Ook de Suiker speelt een belangrijke rol in het programma: in oppervlakte de grootste ruimtelijke proeftuin van Nederland. We verkennen het terrein, maken de balans op en bespreken de resultaten en de opgaven die nog voorliggen.

Meer informatie