Tafelzetting #2 Joris Kerremans

Tentoonstelling

Negen kamers

In Tafelzetting #2 interpreteren Joris Kerremans en Stan Auwers de tafels als kamers op schaal. De verhoudingen van het modulaire tentoonstellingsmeubilair bepalen negen identieke ruimtes met een uitgesproken richting, terwijl de openingen in de zijwanden een schaal impliceren. Elke kamer neemt één tafel in beslag. Samen vormen ze een kleinschalig paviljoen op het voorplein van De Singel. Doordat de interieurs op schaal visueel en mentaal toegankelijk zijn, is de verhouding met de bezoeker erg direct en fysiek.

De negen kamers vormen het kader om evenveel projecten uit het portfolio van Kerremans te tonen. Met hun identieke afmetingen en materialisatie onderstrepen ze de variatie in vorm en schalen binnen zijn projecten. Voor elk project maakten Kerremans en Auwers een object of document dat een bepaald aspect van het project uitlicht en waarvan de schaal op spanning wordt gebracht met die van de kamer. De kamers verbeelden de getoonde projecten op verschillende schalen, maar steeds op het niveau van de bezoeker.

Tafelzetting

Tafelzetting is de nieuwe tentoonstellingsreeks voor jonge architecten in Vlaanderen en Brussel van het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel. Elke architect die er tentoonstelt, beschikt over een set tafels met attributen, ontworpen door Laura Muyldermans. De tafels zijn niet alleen een installatie waarin de ontwerpers hun werk tonen, maar dagen hen ook uit om ruimtelijk positie in te nemen op het voorplein.

18 juni – 21 augustus, VAI, Antwerpen

Meer informatie