Tafelzetting #6 Saffir

Tentoonstelling

Tafelzetting
Met Tafelzetting geven het Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL een podium aan jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel. Elke editie stelt een jonge ontwerppraktijk zichzelf voor op het plein voor DE SINGEL. Ze doen dit met een kleurrijke set tafels die de tentoonstelling dragen en dienstdoen als straatmeubilair, telkens in een nieuwe opstelling.

Saffir
De naam van het bureau verraadt al een bijzonder oog voor esthetiek. Matilde Everaert doet dit door te tekenen. Ze is niet alleen architect maar ook grafisch kunstenaar én tattoo-artiest. Ilse De Sutter kijkt eerder vanuit de ruimte en hoe die het leven mooier kan maken. Saffir neemt als zesde deel aan de tentoonstellingsreeks Tafelzetting.

Tentoonstelling
In hun tentoonstelling spelen Matilde Everaert en Ilse De Sutter met ruimte en afbeeldingen. De toren hangt vol tekeningen en foto’s van hun architectuur. Het doorschijnende zonlicht en de wind brengen de afbeeldingen tot leven. Je kan de toren van buitenaf bewonderen, als sculptuur op het plein. Maar je kan er ook in gaan zitten voor een heel andere ervaring.

Credits
Curator en Scenografie: Saffir | Ilse De Sutter en Mathilde Everaert
Uitvoerder: Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL

Dank aan de spelers van de Nationale Loterij. Dankzij hen steunt de Nationale Loterij opnieuw het Festival van de architectuur.

Meer informatie