The Post65 Files

Tentoonstelling

Ontdek markante Rotterdamse gebouwen uit de periode 1965-1990 in een wonderlijke kantoorsetting met lamellen en tapijttegels, een ruimtelijk ontwerp van Iris van der Wal. Wat waren de oorspronkelijke ideeën en reacties? Wat is hun reputatie vandaag de dag? Historische foto’s, filmfragmenten, maquette, advertenties, leesmappen en retro computers nemen je mee terug in de tijd. Laat je inspireren door de rijkdom aan materiaal in de tentoonstelling en voeg ook jouw favoriete Post 65-gebouw toe, met een foto uit een echte matrixprinter.

De focus ligt op de Rotterdamse binnenstad die continu in verandering is. The Post 65 Files start met indrukwekkende kantoorkolossen die in de jaren 70 in de binnenstad verrijzen: Rotterdam Building, AMRO-toren en Coolse Poort. De expositie wordt tijdens de looptijd uitgebreid met de jaren 80 architectuur: de hoogbouw en hoofdkantoren aan stadsboulevard Weena en de grote variatie aan projecten rondom de Blaak zoals de brutalistische Blakeburg en Bibliotheek Rotterdam. OMI, tijdelijk het Office for Metropolitan Investigation, toont de uiteenlopende gebouwen als actuele projecten die het waard zijn te bekijken en te onderzoeken.

Tijdens de tentoonstelling presenteert OMI een uitgebreid activiteitenprogramma met excursies, presentaties, projectbezoeken en filmavonden. Zie www.omirotterdam.nl voor updates.

15 juni tot 9 september, Donderdag t/m Zaterdag – OMI, Stories about Architecture – Rotterdam

Meer informatie