The World Before Your Feet

Film

The World Before Your Feet is een eerbetoon aan een eindeloos fascinerende stad en de vrijheid die je kunt vinden, waar je ook woont, door simpelweg een wandeling te maken. De film wordt ingeleid door Annemieke Molster van Molser Stedenbouw die gefascineerd is door de manier waarop mensen al lopend de omgeving ervaren.

Er zijn ruim 13.000 kilometer aan wegen en paden in New York City en de afgelopen zes jaar heeft Matt Green ze allemaal bewandeld: elke straat, park, begraafplaats, strand en brug. Het is een reis van vijf stadsdelen die zich uitstrekt van de kapperszaken van de Bronx tot de bossen van Staten Island, van het Vrijheidsbeeld tot Times Square, waarbij Matt onderweg een verrassend gedetailleerde kennis vergaart van de geschiedenis en de mensen van New York.

Matt, iets van een moderne Thoreau, gaf zijn vroegere baan als ingenieur, zijn appartement en de meeste van zijn bezittingen op, en zette zijn inspanningen voort door middel van couch-surfen, kattenoppassen en een budget van $15 per dag. Hij weet niet precies waarom hij het doet, maar weet alleen dat hij geen andere manier heeft om zijn dagen liever door te brengen. The World Before Your Feet, uitvoerend geproduceerd door OscarĀ®-genomineerde Jesse Eisenberg, is een eerbetoon aan een eindeloos fascinerende stad en de vrijheid die je kunt vinden, waar je ook woont, door simpelweg een wandeling te maken.

Spreker
Spreker bij deze film is Annemieke Molster die in 2006 Molster Stedenbouw oprichtte.

Meer informatie