Thuis in het energielandschap

Tentoonstelling

Met nieuwe duurzame vormen van energie gaat onze leefomgeving er anders uitzien of anders functioneren. Maar hoe precies? Architectuurcentrum AORTA, Provinciaal Adviseur voor de Ruimtelijke Kwaliteit Utrecht, MooiSticht en Ben Kuipers nodigen je van 20 februari t/m 12 april uit voor de expositie Thuis in het energielandschap in het Huis voor de Provincie, Utrecht.

De projecten die worden tentoongesteld zijn allemaal aan de slag gegaan met de energietransitie door deze te bevragen en verder uit te werken. Want met de opkomst van nieuwe duurzame vormen van energie gaat onze leefomgeving er anders uitzien of anders functioneren. Maar hoe precies? Onze straten zullen vaker voorzien zijn van laadvoorzieningen of kleine datacenters. En zonnecentrales en windturbines worden een vast onderdeel van onze landschappen. Hoe richten we dit allemaal in op een manier die duurzaam, praktisch én aantrekkelijk is? En waar biedt de energietransitie kansen om meteen ook andere (ruimtelijke) vraagstukken aan te pakken?

We zullen in de toekomst allemaal thuis zijn in een energielandschap. Deze projecten laten zien dat we allemaal een rol te spelen hebben, maar bieden vooral ook een fijn en hoopvol perspectief.

Meer informatie