TIAFF 2024 – Habitat

Festival

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2024 organiseert TIAFF de 9e editie van het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF).
Het thema thema van deze editie is ‘Habitat’. Daarmee doet TIAFF de oproep om juist nu na te denken over het vormgeven van onze leefomgeving en roept op om verder te kijken dan alleen de snelheid waarmee woningen kunnen worden gebouwd.

Met veertien films en elf sprekers verbreden we het gesprek over de woonopgave. Tijdens het publieksdebat TIAFF Framed op zaterdag 6 april leidt Floris Alkemade, de nieuwe voorzitter van TIAFF, een gesprek waarin de woningplattegrond centraal staat. Op vrijdagavond 5 april wordt TIAFF feestelijk geopend met een vertoning van de film “Enter through the Balcony”, een liefdevolle ode over het leven in Oekraïense steden, en het fenomeen van het balkon als kleine architectonische vorm. Deze openingsfilm wordt gecombineerd met een lezing van Studioninedots.

Net als eerdere edities vindt TIAFF plaats in filmhuis Cinecitta, Willem II Straat 29, Tilburg. Het hele volledige programma is nu online te raadplegen.

Meer informatie