Uitreiking KNOB Stimuleringsprijs 2019

Lezing / Debat

Met veel genoegen nodigt de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond uit voor de feestelijke uitreiking van de KNOB Stimuleringsprijs 2019 voor nieuw academisch talent. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op vrijdag 5 april a.s. van 13.00 tot 17.30 uur in zaal 6A-00 van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, aan de Boelelaan 1105 in Amsterdam.
De toegang is gratis, aanmelding tot 1 april via www.knob.nl is gewenst.

De jury, die bestaat uit de heer prof. dr. Bernard Colenbrander (voorzitter), de heer dr. Freek Schmidt en mevrouw dr. Petra Brouwer, heeft met veel genoegen en waardering kennisgenomen van de inzendingen. De voorgedragen scripties waren zeer verschillend van onderwerp en karakter, gebruikten diverse onderzoeksmethoden en toonden alle hun kwaliteiten.
Na uitgebreid en zorgvuldig overleg heeft de jury de scripties van Jocelyn Kotvis (Universiteit Utrecht), Jasper Van Parys (Universiteit Gent), Roby Boes (Universiteit van Amsterdam) en Jesper Baltussen (TU Eindhoven) voor de prijs genomineerd.

Op vrijdagmiddag 5 april a.s. presenteren de genomineerden hun onderzoek. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar houdt Ab Flipse, universiteitshistoricus aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een voordracht met de titel ‘Tussen droom en werkelijkheid: de Vrije Universiteit Amsterdam als campusuniversiteit, 1945-heden’.

Meer informatie