Vaarexpeditie Achtersluispolder Zaanstad

Excursie

Ontdek de Achtersluispolder vanaf het water, ontmoet innovatieve Zaanse ondernemers, maak kennis met het stedelijke transformatieprogramma van de Achtersluispolder in de Metropool Amsterdam én maak de opening mee van Het Hem, het nieuwe ‘Huis voor eigentijdse cultuur’ in de Kogelfabriek op het Hembrugterrein!

Let op: voor dit programmaonderdeel wordt een bijdrage gevraagd van EUR 7,50. Reservering via info@stichting-babel.nl is vereist.

Met een deskundige stedenbouwkundige van de gemeente Zaanstad aan boord gaan we op expeditie door dit gebied, om ons een beeld te kunnen vormen wat die transformatie zal gaan betekenen. Wonen aan het water, met ondernemers als buren. Want de Achtersluispolder wordt een gebied met gemengde functies, functies die elkaar verdragen.

We gaan die ondernemers aan boord halen om daar hun opvattingen over te horen. Gevestigde ondernemers, maar ook startups die net zijn neergestreken. En natuurlijk mag het beeld van Pakhuis de Vrede vanaf het water niet ontbreken. Vervolgens bezoeken we Het Hem, het nieuwe ‘Huis voor eigentijdse cultuur’ in de Kogelfabriek langs het Noordzeekanaal en op het Hembrugterrein. Die dag, 21 juni dus, opent zij voor het eerst haar deuren.

Kortom, een unieke kans om vanaf het water kennis te maken met een uniek ontwikkelingsgebied en een gloednieuw Huis voor eigentijdse cultuur!

Meer informatie over deze vaarexpeditie vind je op www.stichitng-babel.nl.

Meer informatie