van density naar intensity

Lezing / Debat

Op 15 april is Chris Zwiers (OZ Architecten) te gast in het Architectencafe. Hij zal meer vertellen over hun ontwerpvisie aan de hand van Utrechtse projecten. Onder andere de woontoren aan de Van Sijpesteijnkade (Westflank Noord) en het ontwerp voor het Aloft Hotel in Leidsche Rijn Centrum zullen aan bod komen.

Gesitueerd naast het Centraal Station midden in het centrum van Utrecht, heeft OZ Architecten een 90 meter hoge woontoren ontworpen. Bijzonder is dat het monument aan de van Van Sijpesteijnkade integraal is opgenomen in het ontwerp.

Het zestien verdiepingen tellende Aloft Hotel ligt nabij station Leidsche Rijn, met een entree op de hoek aan het Brusselplein. “Aloft Utrecht bewijst dat tijdloze architectuur geen stijl, maar een houding is. Ze weerspiegelt authenciteit en creëert een levendige en zinvolle sfeer” zo stelt Chris Zwiers.

Het Utrechts ArchitectenCafe heeft als doelstelling architectuur in en rond Utrecht onder de aandacht te brengen. Zo organiseren wij een maandelijkse bijeenkomst voor architecten, stedenbouwkundigen, landschaps- en interieurarchitecten en belangstellenden, waarvoor wij gastsprekers uitnodigen. Incidenteel organiseren wij ook excursies, filmavonden en borrels op locatie.

Meer informatie